Hondentraining

Training van de honden

De cursussen zijn voor honden van alle leeftijden. Puppies zijn welkom vanaf ongeveer acht weken, mits de inentingen voor de pup volgens schema lopen.

Bij Canis Argos Hondencentrum staat het welzijn van de hond voorop. Daarom zijn slipkettingen, prikbanden, gentle-leaders, halti’s, antitrektuigen, etc. niet toegestaan.

Wanneer u cursussen volgt bij Canis Argos , dan gebruikt u voor uw hond een gewone, niet slippende halsband of normale riem, geen uitlooplijn of rollijn. Breng ook een trektouwtje mee.

We trainen in kleine groepen zodat we iedereen advies op maat kunnen geven. Elke combinatie, hond/eigenaar, is immers uniek.

Vanaf januari 2018 geven we de cursisten in de instroom en in de beginners op geregelde tijdstippen de kans om zichzelf te testen om te zien hoever ze staan. Onder begeleiding van één van onze instructeurs krijgen ze dan een lesje van de klas hoger. Afhankelijk van de resultaten en na overleg, kan er beslist worden om de cursist in kwestie door te laten stromen naar de volgende klas.

Het is niet zo dat je enkel door het afleggen van een test kan doorstromen. Als je als cursist klaar bent voor een hogere klas, dan zal de instructeur van de instroom of de beginners je dat ook vertellen en kan je verder.

 

In principe gaan de lessen altijd door. Zo niet, dan wordt u tijdig ingelicht.

 

Voor het maken van een afspraak of een gratis proefles kan u contact met me opnemen via mail  peter.weyn@skynet.be of via bovenstaand telefoonnummer.